Nieuws

Omnichannel strategie versterkt franchiseformule

Omnichannel strategie versterkt franchiseformule

De sterke groei van online winkelen maakt ingrijpende veranderingen noodzakelijk om te kunnen blijven voortbestaan. Ook de franchisewereld ontkomt hier niet aan. Uit onderzoek blijkt echter dat een derde van de ondervraagde franchiseformules nog altijd geen gebruik maakt van het online verkoopkanaal. Terwijl een omnichannel mix van retail en e-tail zowel de franchiseformule, als de lokale franchisenemer, juist sterker maakt.

Veel retailers gaan over op een omnichannel strategie. Dit is een strategie waarbij meerdere kanalen – een fysieke winkel, e-commerce, m-commerce en social media geïntegreerd worden ingezet om het contact met klanten te onderhouden, en om producten en/of diensten te verkopen. Ook franchiseformules ontkomen hier niet aan. Uit onderzoek van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) blijkt echter dat een derde van de ondervraagde franchiseformules (nog) geen gebruik maakt van een online verkoopkanaal. Dit komt onder meer door de verschillende belangen van de franchisegevers en de franchisenemers, wat tot wrijvingen kan leiden. Grootste knelpunten zijn onder meer de verdeling van de kosten en de baten, rayon exclusiviteit, bescherming van het merk en het retourbeleid.

Hoewel een derde van de ondervraagde franchiseformules geen producten of diensten online verkoopt, maakt bijna 90% van de ondervraagde formules wel gebruik van social media. De voorkeur gaat hierbij uit naar samenwerking tussen de franchisegever en één of meerdere franchisenemers.

Bron: ING Economisch Bureau