Nieuws

Jongeren gebruiken veelal hun smartphone bij het zoeken naar een baan

Jongeren gebruiken veelal hun smartphone bij het zoeken naar een baan

Wat betekent dit voor je vacature en werving?

Het internet speelt een steeds belangrijkere rol bij het zoeken naar een baan. Volgens onderzoek van de Intelligence Group oriënteert 53% van de baanzoekers zich via vacaturesites (waar LinkedIn ook onder geschaard wordt) en ook sociale media zijn een belangrijke oriëntatiebron.

In de Verenigde Staten is dat niet anders. Daar maakt 54% van de baanzoekers volgens recent onderzoek van het Pew Research Center gebruik van internet bij het zoeken van een baan. Bijna de helft (45%) heeft ook online gesolliciteerd. Jongeren gebruiken massaal hun mobiele telefoon om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en om te solliciteren.

Smartphone

Van alle Amerikanen die zich de afgelopen twee jaar hebben georiënteerd op de arbeidsmarkt, heeft 28% gebruik maakt van de mobiele telefoon bij die zoektocht. Onder jongeren is dat percentage nog veel hoger. Meer dan de helft (53%) van de 18 tot 29-jarigen heeft een smartphone gebruikt bij het zoeken naar een (andere) baan.

Baanzoekers gaan met hun telefoon online op zoek naar vacatures (94%), e-mailen werkgevers (87%) en vullen een online sollicitatieformulier in (50%). Ruim eenvijfde van de personen die een smartphone gebruikt om te solliciteren stelt zelfs een CV op en schrijft een motivatiebrief via diezelfde telefoon. Lager opgeleiden stellen vaker een CV of een motivatiebrief op via hun telefoon dan hoger opgeleiden.

Problemen

Maar werkgevers maken het baanzoekers niet gemakkelijk. Veel vacatures zijn niet of niet goed te bekijken op een telefoon. Lange lappen tekst typen gaat ook niet echt lekker. Bovendien zijn er problemen met het toevoegen van bijlagen, zoals CV's of diploma's.

Sociale media

Ruim eenderde van de Amerikanen gebruikt sociale media om aan een nieuwe baan te komen. 21% heeft gesolliciteerd op een baan die ze via sociale media heeft gevonden. Sociale media worden ook gebruikt om anderen op interessante vacatures te wijzen. Zo heeft 34% van de respondenten familie of vrienden op vacatures via sociale media gewezen. (Actief) Aanwezig zijn op sociale media heeft volgens 13% van de respondenten geholpen bij het vinden van een baan.

Niet verrassend dat vooral jongeren sociale media gebruiken in hun zoektocht naar een baan. Toch zet ook een kwart van de 50-plussers deze media in bij het vinden van een baan en heeft ook 11% daadwerkelijk via sociale media een nieuwe baan bemachtigd.

Heb je nog vragen?

Vragen staat vrij! Heb je vragen over het zoeken naar nieuwe (tijdelijke) medewerkers en over mogelijkheden rondom de arbeidscontracten, stuur je vraag naar mail@franchise-wijzer.info. Wij reageren binnen 2 werkdagen.