Nieuws

Franchise: Goed nieuws show of realitysoap/(Te) Weinig tegengeluid op Franchisebeurs

De Franchisebeurs van 7 en 8 april 2016 was weer een jaarlijks ‘feestje’, waar slechts één geluid te horen was: “Franchise is fantastisch”. Alle stands straalden succes uit en de vele ‘werkzoekenden’ die zich op de beurs hadden verzameld snakken daar ook naar. De weinige standhouders met een tegengeluid vonden weinig gehoor. Het is moeilijk om mensen uit hun roze wolk te praten.

Een prima match tussen werkzoekenden en franchise recruiters, zo op het eerste oog, maar voor de lange termijn is een franchisebeurs in deze vorm gevaarlijk voor iedereen. Voor de naam van ‘franchise’ en voor individuen wiens hoop later vals blijkt.

Realiteitszin is het devies. Het advies aan de organisatie van de Franchisebeurs: stel de doelstelling bij. Wees niet uitsluitend een PR machine voor de werving en selectie van franchisenemers, maar een beter systeem voor een objectief goed onderzochte en dus weloverwogen keuze voor het franchiseondernemerschap.

Vragen?

Indien u vragen heeft naar aanleiding van dit artikel, kunt u contact opnemen met ons door het sturen van een e-mail: mail@franchise-wijzer.info.