Nieuws

Overgekwalificeerde kandidaten presteren beter

Overgekwalificeerde kandidaten presteren beter

Op zoek naar kandidaten met passend gedrag en houding i.p.v. passende kwalificaties!

Tamelijk veel sollicitanten worden afgewezen omdat ze over-gekwalificeerd (zouden) zijn. Aangenomen wordt dat kandidaten met meer kennis en ervaring dan medekandidaten minder betrokken en minder productief zullen zijn en dat ze opstappen op het moment dat een betere baan langskomt. Maar de stereotypen over over-gekwalificeerde medewerkers zijn niet waar, zo blijkt uit een nieuwe studie.

In een recente studie, gepubliceerd in het Journal of Applied Psychology, wordt dat beeld onderuit gehaald. In de studie werden tientallen over-gekwalificeerde medewerkers van 11 bedrijven gevolgd en vergeleken met hun collega's. Onderzoeker Jasmine Hu: "We stelden vast dat medewerkers van wie de kwalificaties die van de functiebeschrijving overstegen beter presteerden dan hun niet over-gekwalificeerde collega's. Niet alleen de prestaties zijn beter. Over-gekwalificeerde medewerkers zijn ook nog eens enthousiaster, loyaler en meer bereid ideeën te delen."

Team

De meest productieve en betrokken over-gekwalificeerde medewerkers bleken de medewerkers die in een team terecht kwamen met collega's die ook meer kennis en/of ervaring hadden, dan aangegeven in het functieprofiel. De toevoeging van een overgekwalificeerde kandidaat aan dat team zorgde ervoor dat het moreel en de prestaties van het hele team verbeterden.

Onboarding

Om van dat halo-effect te profiteren moeten managers op het moment dat een over-gekwalificeerde medewerker start aandacht besteden aan de extra kwaliteiten van de medewerker en interactie tussen teamleden bevorderen. Hoe meer wordt samengewerkt in de organisatie, hoe positiever de invloed van over-gekwalificeerde medewerkers.

Recruiters en managers moeten volgens Hu dus niet alleen naar het CV kijken. 'Vooral houding is belangrijk. Maar deze kan pas bepaald worden tijdens een sollicitatiegesprek.' Natuurlijk, zo voegt Anne Fisher er fijntjes aan toe, moeten over-gekwalificeerde sollicitanten dan wel eerst de CV-screening hebben overleefd, om als organisatie te kunnen profiteren van deze voordelen.

Vragen

Wilt je weten hoe jij de kandidaat kan werven die in jouw bedrijf past? Stuur een mail naar mail@franchise-wijzer.info en we nemen binnen 48 uur contact met je op.

Bron: Fortune